Bezlepkový kuskus

Na českém trhu máme novinku – bezlepkový kuskus! Je vyrobený z kukuřice a spíš než kuskus připomíná bulgur, protože místo kuliček najdete v sáčku kousky.
Výrobce na obalu doporučuje ho zalít stejným objemem vody a nechat pod pokličkou 3-5 minut dojít. Jenže ouha. Oba dva výrobky, které jsem zkoušela, potřebovaly mnohem víc vody, ale stejně jsem se měkkého kuskusu nedočkala. Oba bylo potřeba aspoň pár minut povařit, aby změkl a nekřoupal.
Celkově mě bezlepkový kuskus zklamal, jedná se vlastně o čistou kukuřici. Kdyby se opravdu připravoval „instantně“, jen zalitím vodou, byl by jistě vítanou rychlovkou pro ty, kdo občas nestíhají vařit "pořádně". Protože ale stejně trochu povařit potřebuje, u mě nezabodoval. Ani výživově se nejedná o nic extra zajímavého – bezlepkový kuskus je vlastně jen kukuřice.

bezlepkovy-kuskus-s-listovym-spenatem.jpg
Kuskus s listovým špenátem
 

 

marocky-kuskus.jpg
Marocký kuskus
 

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.