Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozmarýnový chléb

Surovinychleb-s-rozmarynem.jpg

480 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
1.5 kávové lžičky soli
1.5 kávové lžičky cukru
450 g univerzální světlé bezlepkové mouky (např. Doves Farm, Schär Mix B)
2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
1 kávová lžička mletého kmínu
2 kávové lžičky rozmarýnu (čerstvý nebo sušený)
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí

 

Postup

Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Během prvních deseti minut pomocí gumové stěrky stíráme nepromíchané suroviny ze stěn nádoby a kontrolujeme, zda se směs míchá v celém objemu. Pokud ne, můžeme pekárně pomocí stěrky trochu pomoct. Když pekárna dohněte, je dobré vyndat háky, chleba se pak snáz vyklápí a nehrozí tolik sražení. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Na fotografii je vidět, že se mi chleba trochu propadl uprostřed. To se obvykle stává tehdy, pokud jsme použili příliš mnoho droždí a chlebík překynul. Navzdory trochu pokaženému vzhledu je chlebík moc dobrý, rozmarýn těsto opravdu ozvláštnil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář