Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pizza bochánky

Surovinypizza-bochanky.jpg

450 g bezlepkové mouky (použila jsem 225 g Marks and Spencer a 225 g Procelia univerzální)
2 lžíce instantní bramborové kaše bez obsahu mléka
1,5 kávové lžičky soli
1,5 kávové lžičky cukru
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
430 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa (nejlépe jablečného)

kečup (bezlepkový)
bylinky na pizzu (oregano, bazalka, sušený česnek, případně směs „Pizza koření“)

 

Postup

Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme vždy jen do dvou třetin výšky formy. Na teplém místě necháme 45 minut kynout. Poté potřeme kečupem a posypeme směsí bylinek na pizzu. Pečeme při 160 °C asi 30 minut (zkoušíme špejlí). Hotové bagetky a houstičky vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut zchladnout na plechu a poté přendáme na mřížku nebo dřevěné prkénko, aby dovychladly a současně se nezapařily.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář