Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrnová „nutela“

Surovinycizrnova-nutela-1.jpg

1 hrnek uvařené nebo konzervované cizrny
2 lžíce arašídového másla (nebo jiného ořechového másla či mletých oříšků)
2 lžíce kakaa holandského typu (ne slazené granko)
2 lžíce kokosového oleje
cukr nebo jiné sladidlo podle chuti

 

Postup

Cizrnu rozmixujeme s trochou vody na hustou hladkou pastu. Přidáme ostatní suroviny, znovu promixujeme a můžeme podávat.

 

Poznámky

Cizrna má sama o sobě oříškovou chuť a v kombinaci s kakaem mi opravdu vzdáleně připomínala oříškové pomazánky typu nutela. Chvíli jsem experimentovala se surovinami, až jsem získala takovou odlehčenou verzi nutely, která je místo nezdravých tuků a cukrů plná bílkovin a kvalitních tuků. Množství cukru si může každý upravit podle chuti, dá se použít třtinový cukr, ale i med, agávový sirup nebo stevia.

cizrnova-nutela-2.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Skladování

(Martina, 7. 5. 2021 15:34)

Zdravím, je určená pouze k okamžité spotřebě, nebo vydrží nějakou dobu i skladovaná? Díky, Martina.

Re: Skladování

(Petra, 11. 5. 2021 16:58)

Dobrý den,
nutela je víceméně k okamžité spotřebě. Vydrží cca 2-3 dny v lednici, ale déle bych ji nenechávala.
Petra M.