Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opilé švestkové jednohubky

opile-svestky.jpg

 

Suroviny

200 g sušených švestek
200 ml griotky
100 g čokolády na vaření
30 g ztuženého tuku (Omega)

 

Postup

Sušené švestky nejprve omyjeme v teplé vodě, abychom je zbavili všech chemikálií a nečistot na povrchu. Poté překrojíme na poloviny a namočíme přes noc do griotky. Druhý den švestky scedíme, do každé zapíchneme párátko, vyrovnáme na talíř nebo tác a necháme asi 30 min v mrazáku vychladit. Mezitím si v parní lázni rozehřejeme čokoládu se ztuženým tukem. Každou jednohubku omočíme v připravené čokoládě a odložíme na pečicí papír, aby zcela ztuhla. Tím, že jsou švestky vychlazené, čokoláda na nich tuhne mnohem rychleji a zbytečně nestéká dolů.

 

Poznámky

Toto velmi rychlé pohoštění mělo nečekaný úspěch, tak se o něj dělím, i když to asi není žádný velký objev.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář