Jdi na obsah Jdi na menu
 


Červené kuřecí kari

Surovinythajske-kari.jpg

2 kuřecí prsa
1 větší cibule (ideálně bílá nebo červená, jsou jemnější)
mražená zelenina (ideálně thajská směs, ale může být cokoli, co je po ruce)
200 ml kokosového mléka
3 lžíce červené kari pasty (měla jsem značku Exotic Food)
1 lžíce rybí omáčky
sůl
olej

 

Postup

Kuřecí prsíčka nakrájíme na drobnější kousky, zakápneme dvěma lžícemi oleje a necháme alespoň 30 minut v chladu rozležet.
V hlubší pánvi rozehřejeme malé množství oleje a orestujeme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme naložené kuřecí maso a za občasného promíchání necháme ze všech stran zatáhnout póry. Poté přidáme kari pastu, krátce orestujeme, aby se rozvoněla, a přisypeme mraženou zeleninu. Ochutíme solí a rybí omáčkou. Přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut dusit. Přilijeme kokosové mléko, promícháme a společně ještě asi 10 minut dusíme. Podle potřeby dosolíme. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Na fotografiích je bohužel kari s "nesprávnou" zeleninovou směsí - už jsem měla nachystáno na vaření, když jsem zjistila, že orientální směsi zeleniny se vypařily z mrazáku.

Zdroj receptu: kombinace několika receptů z internetu na thajské kari s červenou kari pastou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář