Jdi na obsah Jdi na menu
 


Losos na citronovém pepři

Surovinylosos-na-citronovem-pepri-1.jpg

2 filety lososa
citronový pepř
olej
brambory
provensálské koření
sůl

 

Postup

Lososové filety posypeme z obou stran citronovým pepřem a necháme v chladu asi 20 minut odležet. Mezitím oloupeme brambory, pokrájíme je na kostičky a dáme vařit do osolené vody se lžičkou provensálského koření.
Na hlubší pánvičce rozehřejeme trochu oleje a lososa na něm orestujeme, asi 3 min z každé strany. Poté podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme ještě asi 7 minut dodusit.
Uvařené brambory slijeme, promícháme ještě se lžičkou provensálského koření a servírujeme s lososem a čerstvou zeleninou.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář