Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybí kari s kokosovým mlékem

Surovinyrybi-kari.jpg

300 g rybích filetů (použila jsem pangase)
4 jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 konzerva kokosového mléka
150 ml  vody
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce kari
1 lžička kurkumy
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
olej

 

Postup

Cibulky očistíme a nakrájíme na kousky, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky Rybu omyjeme, osušíme a také nakrájíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nakrájené bílé části a polovinu zelených částí cibulek spolu plátky česneku a necháme krátce zpěnit. Přidáme kousky ryby, kari, zázvor a kurkumu a krátce opečeme. Podlijeme vodou, přidáme rybí omáčku, chilli omáčku a kokosové mléko, osolíme a necháme pod pokličkou vařit 10 minut. Na závěr posypeme zbylou cibulkovou natí. Podáváme s rýží (já jsem použila tříbarevnou).

 

Poznámky

Zdroj receptu: www.toprecepty.cz, recept pochází od uživatelky maris.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář