Jdi na obsah Jdi na menu
 


Besan barfi / burfi (dezert z cizrnové mouky)

Surovinybesan-burfi.jpg

1 hrnek hladké cizrnové mouky
½ hrnku cukru
¼ hrnku vody
½ hrnku ghee (přepuštěného másla) nebo rozpuštěného másla
½ lžičky mletého kardamomu
sekané mandle nebo kešu ořechy na ozdobu

 

Postup

Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne.
Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé pánve a za stálého míchání ji na nižším plameni 5-10 minut opékáme, až než se rozvoní a zezlátne. Poté přidáme rozpuštěné ghee nebo máslo, cukrový sirup a kardamom a vymícháme vláčnou hmotu. Tu rozetřeme do vymaštěné formy a povrch posypeme nasekanými oříšky. Necháme v chladu ztuhnout a poté nakrájíme na kostičky.

 

Poznámky

Obvykle ve svých receptech ubírám množství cukru a tuku. V tomto indickém receptu to jde obtížně, ale i tak jsem přišla na to, že lze množství tuku snížit. Když se bude těsto drobit, je možné přidat trochu vlažné vody.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář