Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indická čočka s batáty

indicka-cocka-s-bataty.jpg

 

Suroviny

1 hrnek červené čočky
2 menší batáty
1 cibule
2 stroužky česneku (česneková pasta)
1 malý rajčatový protlak (příp. nakrájená rajčata)
olej

kousek zázvoru
½ lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
sůl

 

Postup

Čočku propláchneme a necháme 2 hodiny ve vodě. Červenou čočku sice není třeba namáčet, ale namočená si udrží víc červené barvy.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Nasypeme na ni koření a necháme rozvonět. Poté přidáme scezenou čočku, rajčata, na kousky nakrájené batáty a zalijeme vodou. Dusíme asi 25 minut, až než jsou brambory měkké. Na závěr jídlo dosolíme. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Volně inspirováno z www.lucasinka.cz receptem Čočka po indicku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pochvala

(Olga, 6. 1. 2021 10:12)

Doma byla zrovna černá čočka beluga, což ale bezpochyby na receptu neubralo na chutí. Pro mě vskutku netradiční spojení surovin - čočka, batáty, rýže (rajčata nemůžu), ale bylo to výborné.

Re: Pochvala

(Petra, 11. 1. 2021 16:12)

Moc děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo :). Petra