Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepečený jáhlový štrůdl

nepeceny-jahlovy-strudl.jpg

 

Suroviny

1 hrneček jáhel
1 a ¾ hrnečku jablečného džusu
oblíbené sladidlo (cukr, sirup, med, stevia…) dle chuti
2 jablka
½ lžičky skořice
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce rozinek
1 lžíce sekaných vlašských ořechů

 

Postup

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, zakápneme citronovou šťávou a krátce podusíme. Pustí-li si hodně šťávy, slijeme ji a použijeme na uvaření jáhel spolu s džusem. Vmícháme skořici a pokrájené rozinky a ořechy.
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme jablečným džusem a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut.
Na dno zvolené formy (použila jsem hrnec o průměru 16 cm, ale štrůdl se špatně vyklápěl, příště bych použila silikonovou nebo plastovou pružnější formu) rozprostřeme podušená jablka a na ně naneseme uvařené jáhly. Utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a necháme v chladu vychladnout. Poté vyklopíme, takže se jablka dostanou nahoru, a můžeme podávat.

 

Poznámky

Jako obměnu můžete použít hruškový džus a podušené hrušky, případně švestky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář