Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohanka se zelím a uzeným tofu/tempehem

pohanka-se-zelim-a-uzenym.jpg

 

Suroviny

700 g kysaného zelí
3 velké cibule
150 g uzeného uzeného tofu či tempehu (masožravci mohou použít uzené maso)
450 g pohanky - krup
sůl
pepř
cukr
kmín
olej

 

Postup

Na oleji dozlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu či tempeh. Kysané zelí slijeme, podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přidáme ho k cibulovému základu. Podlijeme malým množstvím vody, přidáme lžičku kmínu, lžičku cukru, osolíme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut doměkka.
Mezitím si připravíme pohanku – umytou pohanku vsypeme do dvojnásobného množství vroucí osolené vody a znovu přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme hrnec ze sporáku, přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dojít, nejlépe v peřinách.
Hotovou pohanku smícháme s podušeným zelím, podle chuti osolíme a opepříme a necháme pod pokličkou ještě alespoň 10 minut dojít, aby se propojily chutě.

 

Poznámky

Hotový pokrm je ještě možné 20 min zapéct v troubě, prohloubí se tak jeho chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář