Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohanková kaše se zeleninou

pohankova-kase-se-zeleninou.jpg

 

Suroviny

1 hrnek pohanky lámanky (může být i pohanka - kroupy)
1.5 hrnku vody
1 kostka zeleninového bujonu
1 cibule
1 větší mrkev
3 větší růžičky brokolice
1 stonek řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
sůl
pepř

 

Postup

Pohanku propláchneme na sítku pod proudem studené vody. V hrnci přivedeme k varu 1.5 hrnku vody, rozpustíme v ní kostku bujonu, přisypeme pohanku, promícháme a hned stáhneme z plotýnky. Přiklopíme pokličkou a na 20 minut zabalíme do peřin.
Mrkev nahrubo nastrouháme, celer a česnek nakrájíme na plátky, brokolici rozebereme na drobné růžičky nebo nasekáme. Na rozpáleném oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, v půlce restování přidáme česnek, poté přidáme pokrájenou zeleninu, podlijeme troškou vody (jen několik lžic), přiklopíme pokličkou a 10 minut podusíme. Zeleninovou směs vmícháme do uvařené pohanky, ochutíme solí a pepřem, necháme krátce pod pokličkou dojít, aby se propojily chutě, a můžeme servírovat.

 

Poznámky

Zeleninu je možné obměňovat dle vlastní chuti nebo stavu zásob.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář