Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žampionová pohanka

zampionova-pohanka.jpg

 

Suroviny

500 g čerstvých žampionů
3 cibule
2 stroužky česneku
½ lžičky kmínu (raději používám mletý)
1 lžička houbového koření (nemusí být)
olej
sůl
pepř
1.5 hrnku pohanky
sušený libeček/petrželka/celerová nať
(zeleninový bujon v kostce)

 

Postup

Pohanku propláchneme, zalijeme 1.5-násobkem vody, osolíme a přidáme sušené bylinky dle chuti (kdo chce, může přidat i kostku zeleninového bujonu, já se mu ale raději vyhýbám). Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a ihned stáhneme z plotýnky, zabalíme do peřiny a necháme 20 minut dojít.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme, pokrájíme na čtvrtměsíčky a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme žampiony, kmín a houbové koření, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
Do hotové žampionové směsi vmícháme připravenou pohanku, podle potřeby dochutíme a můžeme servírovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář