Jdi na obsah Jdi na menu
 


Quinoa s vůní Itálie

quinoa-s-vuni-italie.jpg

 

Suroviny

1 hrnek quinoy
1 cibule
8 sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku
10 oliv (černé či zelené dle chuti)
několik lístků bazalky (nebo ½ lžičky sušené)
sůl

 

Postup

Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme
15 minut. Po celou dobu neodkrýváme ani nemícháme. Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.
Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce oleje ze sušených rajčat. Necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku. Poté přidáme pokrájená rajčata a přepůlené olivy a krátce orestujeme. Směs vmícháme do uvařené quinoy, přidáme nasekanou bazalku a případně dosolíme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář