Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečená quinoa s červenými fazolemi a kukuřicí

zapekana-quinoa-s-cervenymi-fazolemi-a-kukurici.jpg

 

Suroviny

250 g quinoy
olej
2 cibule
2 stroužky česneku
1 konzerva červených fazolí (400 g)
1 konzerva kukuřice (340 g)
150 ml rajčatového pyré
sůl
pepř
mleté chilli
římský kmín
čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu

 

Postup

Quinou na 15 minut namočíme a důkladně propláchneme. Poté ji zalijeme 2,5 násobkem vody, osolíme a uvaříme doměkka (cca 18-20 min).
Na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Na poslední dvě minuty restování přidáme nadrobno pokrájený česnek. Smícháme s rajčatovým pyré, kukuřicí a fazolemi, okořeníme dle chuti a promícháme s quinoou.
Vše společně zapékáme 20 minut při 180 °C.

 

Poznámky

Volná inspirace: recepty Albert.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář