Jdi na obsah Jdi na menu
 


Teffová kaše s hruškou

teffova-kase-s-hruskou.jpg

 

Suroviny

1 hrnek teffu
3 hrnky vody
1 hrnek rostlinného mléka
1 zralá hruška
1 lžička mleté skořice
cukr dle chuti

 

Postup

Teff krátce nasucho opražíme a poté přilijeme vodu a mléko. Přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 10 minut. Poté odklopíme, přidáme na kostičky nakrájenou hrušku a skořici a za stálého míchání vaříme ještě asi 10 minut, až než směs zhoustne. Podle chuti dosladíme. Kaši podáváme buď teplou, nebo vychlazenou jako pudink (po ztuhnutí skutečně získá pudinkovou konzistenci).

 

Poznámky

Čím zralejší hruška, tím lepší. Při vaření se částečně rozvaří a pustí šťávu a sladkou chuť do kaše.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář