Jdi na obsah Jdi na menu
 


Teffová polenta

teffova-polenta-1.jpg

 

Suroviny

100 g teffu (Adveni Medical)
3 sušená rajčata
1 hrst drobně nakrájeného pórku
1 stroužek česneku
½ lžičky sušené bazalky
1 lžička oleje
sůl
voda

 

Postup

Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody. Přidáme drobně nakrájená rajčata, asi 2/3 připraveného pórku, prolisovaný stroužek česneku, bazalku, sůl a olej a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 15 minut. V posledních pěti minutách je nutné občas promíchat. Uvařenou hustou kaši necháme částečně vychladnout a poté do ní vmícháme zbylý pórek. Kaši rozetřeme na obdélníkový plech a necháme zcela vychladnout. Ztuhne a půjde krájet. Nakrájíme ji na kostky nebo trojúhelníky, které osmažíme na nepřilnavé pánvi vytřené kapkou olej. Teffovou polentu podáváme teplou, obloženou čerstvou zeleninou.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na https://www.teffco.com/recipes/teff-polenta/.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář