Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborové knedlíky

Surovinybramborove-knedliky-2.jpg

600 g brambor
200 g bezlepkové mouky (např. Jizerka nebo Doves Farm)
sůl

1 lžička jedlé sody nebo bezlepkového prášku do pečiva

 

Postup

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno. Zasypeme bezlepkovou moukou, osolíme a zpracujeme v hladké těsto. Z těsta vytvarujeme menší válečky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Do vody přidáme jedlou sodu nebo prášek do pečiva, které výrazně snižují vytvoření lepkavé vrstvy na povrchu knedlíků.
Uvařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby z nich vyšla pára a nesrazily se.

 

Poznámky

Upraveno dle tradičního receptu do podoby bez lepku a vajec.
Jedlou sodu přidávám do vody při vaření jakýchkoli knedlíků - kynutých, houskových i bramborových. Jsou pak na povrchu krásně hladké, ale ne lepivé a "oslizlé".

 

bramborove-knedliky-1.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

❤❤❤

(Ela, 10. 4. 2020 13:47)

Vařila jsem dnes tyto bramborové knedlíky a musím říct, že jsou, vlastně byli luxusní...❤

Díky!!!

(Míša, 15. 10. 2016 14:19)

Zatím nej bez... knedlíky!