Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cecina (italská cizrnová placka)

Surovinycecina.jpg

250 g hladké cizrnové mouky
850 ml vody
1 malá lžička soli
1 lžíce oleje

 

Postup

Z mouky a vody umícháme hladké těstíčko hustoty asi jako na palačinky a necháme ho 4 hodiny odležet. Poté vmícháme sůl a olej. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20-25 minut, až než povrch zezlátne. Po upečení nakrájíme na kousky a ihned podáváme.

 

Poznámky

Italové cecinu pečou na předehřátém plechu vylitém dostatečným množstvím oleje. Já jednak tuky omezuji, jednak jsem líná drhnout napečený plech, takže jsem zvolila variantu s pečicím papírem.
Doba pečení záleží na tloušťce těsta a výkonu trouby, je potřeba hlídat, aby cecina zezlátla, ale nepřipálila se.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář