Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrnovo-pohankové palačinky s avokádem

Surovinycizrnovo-pohankove-palacinky-s-avokadem.jpg

4 lžíce pohankové mouky (50 g)
4 lžíce cizrnové mouky (50 g)
½ lžíce lněné mouky (lze vynechat)
1 lžička oleje
špetka soli
voda podle potřeby

olej na smažení
avokádo
list zeleného salátu
sůl
pepř
citronová šťáva

 

Postup

Mouky promícháme se solí, přidáme kapku oleje a poté tolik vody, abychom získali řidší palačinkové těstíčko. Necháme ho 20 minut odstát, aby se mouky nasály a palačinky dobře držely pohromadě. Pokud těsto zhoustne, naředíme ho trochou vody. Nepřilnavou pánvičku jen lehce potřeme olejem a smažíme na ní tenké palačinky. Z této dávky jsou přibližně 4 větší palačinky.

Na polovinu palačinky položíme salátový list, ten poklademe tenkými plátky avokáda, zakápneme citronem, lehce osolíme a opepříme, přeložíme druhou polovinou palačinky a podáváme.

 

Poznámky

Množství vody na zadělání záleží na značce a jemnosti mouk, proto ho neuvádím. Palačinky jsem připravovala dvakrát, z mouk od různých výrobců, jednou jsem potřebovala přibližně 150 ml vody a jednou 200 ml. Proto přidávejte postupně a řiďte se hustotou těsta. To musí být tak řídké, že když ho nalijete na pánvičku a lehce s ní zakroužíte, rozlije se samo až do okrajů a nebude potřebovat rozetřít.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář