Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kynutý knedlík vařený v páře

Surovinykynuty-knedlik.jpg

200 g bezlepkové mouky (dala jsem 100 g Jizerky a 100 g Procelia univerzální)
175 ml vlažné vody
hrst burisonů
1 rovná kávová lžička sušeného droždí
2 špetky soli
špetka cukru

 

Postup

Ze všech surovin zaděláme těsto, které je o trochu řidší a lepivější než na lepkové kynuté knedlíky. Těsto ihned naplníme do menších forem a necháme 30 min kynout. Nejvíce se mi osvědčily silikonové formičky na muffiny, ale jde použít i porcelánové hrnky, ty je však nezbytné důkladně vymastit. Formičky plníme asi do 2/3, kynuté těsto trochu nabyde.
Na dno širšího hrnce dáme trochu vody a pařáček. Na ten rozestavíme formičky s těstem, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme v páře 25 minut. Poté vyklopíme z formičky a nakrájíme na plátky.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba, úprava několika receptů z internetu.
Řada receptů popisuje přípravu knedlíků v mikrovlnce. Nám se tak ale nikdy nepodařily, pokaždé po vyndání ztvrdly jako kámen.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky za knedlíky

(Lenka, 2. 1. 2021 9:22)

Po 7 letech bez vajec, mléka a lepku se zas učím nové recepty pro dcery. Tyhle knedliky mi jedí nejraději jen polité výpekem. Vždycky jsem dala prostě tu směs, co jsem měla zrovna ve špajzu a fungovalo to u všech. Už je dělá i babička pro ně na návštěvy

Supeeer

(Veronika , 22. 1. 2019 19:54)

Dakujem za recept, uz som robila 3x a jeme ich cela rodina! Su super, hlavne v tych koskoch pre mufiny :-)

Kynutý knedlík

(Helena, 10. 5. 2015 13:10)

Dobrý den Petro,
musím Vám poděkovat za recept na knedlíky. Dnes jsem dělala poprvé a jsou naprosto úžasné.

Re: Kynutý knedlík

(Petra, 10. 5. 2015 19:31)

Dobrý den Heleno,

to jsem ráda, že se Vám knedlíky povedly! Já jsem svými prvními knedlíky mohla dláždit chodníky, jak byly tvrdé. Ale tyto, vařené v páře, jsou opravdu měkoučké a nadýchané.

Petra

Re: Re: Kynutý knedlík

(anna, 13. 6. 2015 7:23)

Knedlīky superJJ