Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polentová pizza

Surovinypolentova-pizza-1.jpg

280 g instantní polenty
1 l vody
1 lžička soli
1 lžička oregana
1 lžička sušeného rozmarýnu
kečup nebo pasírovaná rajčata
pizza koření (Vitana)
na obložení cokoli, co máme rádi

 

Postup

Vodu osolíme, přidáme do ní bylinky a zahřejeme ji asi na 60 °C. Do teplé vody vmícháme instantní polentu a za stálého zahřívání z ní umícháme hustší kaši. Tu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a necháme vychladnout. Potřeme kečupem nebo jinou oblíbenou červenou „omáčkou“ na pizzu a posypeme pizza kořením. Obložíme tím, co máme rádi, podobně jako klasickou pizzu. Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 min dozlatova.

 

Poznámkypolentova-pizza-2.jpg

Zdroj receptu: inspirace na internetu.
Ozkoušené varianty:
1. šunka, ananas, cibule
2. lovecký salám, červená cibule, rajče
3. tuňák, kukuřice, červená cibule
4. listový špenát, kukuřice, šunka
5. rajče, listový špenát, kukuřice

 

 

polentova-pizza-3.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář