Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýžové nudle s čínským zelím a mrkví

Surovinycinske-nudle_jitka.jpg

400 g rýžových nudlí
1 menší čínské zelí
3 střední mrkve
2 lžíce oleje
1 lžíce Podravky natura

 

Postup

Na pánvi na oleji orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a na proužky pokrájené čínské zelí. Přidáme Podravku, podlejeme trochou vody a krátce podusíme. Nudle připravíme dle návodu na obalu, scedíme a vmícháme do dušené zeleniny.

 

Poznámky

Recept vymyslela a uvařila kamarádka Jitka. Nudle podávala jako přílohu k medovému kuřeti na kari.
Rýžové nudle obvykle připravuji tak, že v hrnci přivedu vodu k varu, osolím, vsypu nudle, promíchám, přikryju pokličkou a bez vaření nechám 5-7 minut stát (podle typu nudlí). Poté scedím a vmíchám do připraveného zeleninového základu. Dělám to tak i u nudlí, které se mají podle návodu vařit, protože když je vařím, bývají hodně lepivé.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář