Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gulášová polévka z dýně hokkaidó

gulasova-polevka-z-dyne-hokkaido.jpg

 

Suroviny

2 cibule
olej
2 lžičky mleté sladké papriky
2 x ½ lžičky majoránky
½ dýně hokkaidó, nakrájená na kostky
1 brambora, nakrájená na kostky
1.5 litru vody
1 kostka zeleninového bujonu (není nutné)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění

 

Postup

Na oleji dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a ½ lžičky majoránky. Promícháme, přisypeme kostičky dýně a brambory a zalijeme vodou. Přidáme kostku bujonu, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny (asi 15-20 minut). Šťouchadlem na brambory lehce rozmělníme, čímž se polévka částečně zahustí. Vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě alespoň 5 minut povaříme. Na závěr dochutíme zbylou polovinou majoránky, solí a pepřem.

 

Poznámky

Pokud vám nevadí řidší konzistence, není nutné polévku zahušťovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bezva stránky

(Lara, 8. 7. 2021 22:00)

Mám zjištěnou histaminovou intoleranci,intoleranci na mléčné vyrobky a vejce.Vaše stránka mi opravdu pomohla se zorientovat.Po stanovení diagnozy jsem popadla panice co budu jíst.Po nalezení vašich stránek jsem mnohem klidnější.A za to děkuji

Re: Bezva stránky

(Petra, 10. 7. 2021 20:21)

To moc ráda slyším! Držím palce, ať ty začátky s dietou moc nebolí a zažívání se co nejdřív srovná do normálu. Petra M.