Jdi na obsah Jdi na menu
 


Černá rýže s restovanými batáty

cerna-ryze-s-restovanymi-bataty.jpg

 

Suroviny

1 hrnek černé rýže
1 větší batát
dvě hrsti sterilovaného nebo mraženého hrášku
olej
sůl
pepř
1 stroužek česneku
špetka rozmarýnu

 

Postup

Černou rýži propláchneme a dáme vařit podle návodu. Moje se vařila v 1¾ násobku vody asi 35 minut. Mezitím si oloupeme batát a nakrájíme ho na kousky.  Batát poté osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a opékáme dozlatova. Menším kouskům stačí asi deset minut. Přidáme malou špetku rozmarýnu kvůli vůni. Na závěr přimícháme hrášek a uvařenou černou rýži a lehce promícháme.

 

Poznámky

Povídání o černé rýži najdete zde.
Vařila Martina.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář