Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čínoto

cinoto.jpg

 

Suroviny

1 lžíce arašídového nebo sezamového oleje
2 lžíce arašídů
½ pórku
¼ hlávky bílého zelí
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička strouhaného zázvoru (nebo ½ lžičky sušeného)
1 hrnek rýže
1.5 hrnku vody
sůl

 

Postup

Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Já obvykle propláchnutou rýži zaliji 1.5 násobkem vody, osolím, přivedu k varu, stáhnu plotýnku na nejnižší stupeň a pod pokličkou dusím 15 minut.
V hlubším hrnci rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme arašídy. Přidáme na nudličky nakrájený pórek a asi 3 minuty opékáme. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a drobně nakrájené zelí, podlijeme několika lžícemi vody a sojovou omáčkou a pod pokličkou dusíme 10-15 minut (záleží, jak má kdo rád zelí křupavé). Poté vmícháme uvařenou rýži, dochutíme sojovou omáčkou nebo solí a necháme 5 minut pod pokličkou dojít, aby se propojily chutě. Poté ihned servírujeme, nejlépe ozdobené čerstvým pórkem a sekanými arašídy.

 

Poznámky

Čínoto vzniklo jako momentální nápad, když se mi nechtělo servírovat tuto jednoduchou "čínu" jen tak s rýží. Výsledek je skvěle vláčný.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář