Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňové rizoto s thajským nádechem

dynove-rizoto-s-thajskym-nadechem.jpg

 

Suroviny

1 cibule
olej
červená kari pasta – množství dle chuti
1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné na risotto)
2-3 hrnky zeleninového vývaru (přinejhorším z kostky)
150 ml kokosového mléka
cca 400 g očištěné a na kostičky nakrájené dýně hokkaidó
sůl

 

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit. Poté přisypeme rýži (nepromýváme, aby si ponechala co nejvíc škrobu) a krátce ji orestujeme. Přilijeme třetinu hrnku vývaru a za stálého míchání necháme odpařit. To zopakujeme ještě dvakrát. Poté přidáme na kostičky nakrájenou dýni, celý hrnek vývaru a kokosové mléko, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme, až se tekutina vypaří. Je-li rýže ještě tvrdá, přilijeme podle potřeby další vývar. Vaříme, až je rizoto krémové, dýně měkká a rýže měkká, ale nerozvařená. Podáváme ozdobené zelenou bylinkou, bazalkou nebo petrželkou.

 

Poznámky

Pro někoho možná neobvyklá kombinace, ale u nás je to jedna z nejoblíbenějších. Původní recept vznikl zcela náhodou a je to jeden z mála, ke kterým se pravidelně vracím (jinak raději stále zkouším něco nového).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář