Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňové rizoto

rizoto-s-maslovou-dyni-2.jpg

 

Suroviny

2 hrnky dýně nakrájené na kostky
olej
1 cibule
1 hrnek rýže na rizoto
1 kostka zeleninového bujonu
3-4 hrnky horkého vody
sůl
pepř

 

Postup

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a necháme zeskovatět na rozpáleném oleji. Přidáme suchou (neopranou) rýži a za stálého míchání restujeme, až než zrnka zprůhlední. Podlijeme polovinou hrnku vody a za stálého míchání necháme odpařit. Ještě jednou zopakujeme a přimícháme kostku bujonu. Pak vmícháme nakrájenou dýni, přilijeme 1.5 hrnku vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme, dokud se voda nevstřebá. Poté ochutnáme, jestli je rýže již měkká. Pokud ne, přidáme další vývar nebo vodu a mícháme, dokud rizoto není krémové. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Servírujeme posypané zelenými bylinkami a v ideálním případě nastrouhaným veganským (bezmléčným) sýrem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: www.toprecepty.cz od uživatelky elishka.87.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář