Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rizoto s máslovou dýní

rizoto-s-maslovou-dyni-1.jpg

 

Suroviny

250 g rýže
½ lžičky sušených bylinek (měla jsem směs petrželky, libečku a celerové nati)
1 máslová dýně
olivový olej
1 lžička sladké papriky
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce tahini
citronová šťáva
čerstvý koriandr nebo petrželka
sůl
pepř

 

Postup

Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostičky. Poté ji zakápneme olejem a upečeme v troubě doměkka. Třetinu upečené dýně schováme, zbylé dvě třetiny rozmixujeme s tahini, citronovou šťávou, solí, pepřem, červenou paprikou, lahůdkovým droždím a trochou vody na hustou kaši. Vodu přiléváme podle potřeby.
Rýži propláchneme, zalijeme 1.5 násobkem vody, osolíme, ochutíme sušenými bylinkami a přivedeme k varu. Poté stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme pod pokličkou 12-15 minut, až než bude rýže téměř měkká. Následně vmícháme připravené dýňové pyré a společně ještě krátce povaříme, aby se propojily chutě. Na závěr vmícháme kostičky pečené dýně a drobně nasekaný koriandr nebo petrželku.

 

Poznámky

Recept jsem převzala od Elly Woodwards z blogu Deliciously Ella.

rizoto-s-maslovou-dyni-2.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář