Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýže v leču aneb veganský džuveč

ryze-v-lecu-aneb-vegansky-dzuvec.jpg

 

Suroviny

1 hrnek rýže
2 cibule
3 papriky (stačí obyčejné bílé)
4 rajčata
sůl
pepř
cukr
olej

 

Postup

Na oleji zpěníme oloupané a nakrájené cibule. Přidáme na kousky nakrájené papriky a rajčata (ta můžeme předem oloupat), podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou 5 minut povaříme. Poté přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme 15 minut. Na závěr podle potřeby dosolíme a případně osladíme špetkou cukru.

 

Poznámky

Množství vody záleží na tom, jak hodně šťavnatou máme zeleninu, a také na tom, jestli chceme výsledný pokrm sušší nebo mokřejší. Já mám raději až omáčkovou konzistenci, proto přidávám obvykle až dvojnásobek vody oproti rýži.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář