Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením

spenatovo-porkova-ryze-s-indickym-korenim.jpg

 

Suroviny

1 hrnek rýže
2 lžíce oleje
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky černého hořčičného semínka
kousek čili papričky
2 hrsti drobně nakrájeného pórku
200 g mraženého listového špenátu
sůl

 

Postup

Rýži propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka (já ji vařím v 1.5 násobku vody na nejnižší stupeň 15 minut a poté nechám 3 minuty pod pokličkou dojít).
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín, hořčičné semínko a čili papričku. Poté zasypeme pórkem a listovým špenátem, podlijeme asi třemi lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání necháme rozmrznout a lehce zavadnout, což trvá asi 5 minut. Poté vmícháme uvařenou rýži, podle potřeby dosolíme a ihned servírujeme.

 

Poznámky

Takto osmažené hořčičné semínko a římský kmín dodávají jídlu příjemnou oříškovou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář