Jdi na obsah Jdi na menu
 


Avokádová pomazánka

Surovinyguacamole.jpg

1 avokádo
1 stroužek česneku
1 lžička citronové šťávy
sůl
pepř
(1 sušené rajče)

 

Postup

Zralé avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužninu. Tu rozmačkáme vidličkou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno pokrájené rajče, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a před podáváním necháme krátce vychladit.

 

Poznámky

Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B5( kyseliny pantothenové). Dužina obsahuje kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou, což jsou kvalitní tuky.
Avokádo obvykle koupíme zcela tvrdé, nezralé. Vybíráme takový plod, aby nebyl poškozený a neměl na sobě černé skvrny. Doma jej zabalíme do novin a necháme na teplejším místě dozrát.
Dlouho jsem chtěla avokádo vyzkoušet. Inspirovala jsem se recepty na internetu a vzala si z každého kousek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář