Jdi na obsah Jdi na menu
 


Batátová pomazánka s pečeným česnekem

Surovinybatatova-pomazanka-s-pecenym-cesnekem.jpg

2 menší batáty (cca 400 g)
3 stroužky česneku
1.5 lžíce tahini (sezamové pasty)
½ lžičky římského kmínu
citronová šťáva dle chuti
1 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě namletý pepř
na ozdobu sezamové semínko a sušený zelený koriandr

 

Postup

Batáty oloupeme, přepůlíme, přidáme k nim oloupané stroužky česneku, zakápneme trochou oleje a vše zabalíme do alobalu. Pečeme při 200 °C, až než jsou batáty měkké (záleží to na jejich velikosti, obvykle bude potřeba 30-45 minut). Upečené je necháme vychladnout. Poté batáty nakrájíme na menší kousky, přidáme upečený česnek, sezamovou pastu, římský kmín a olivový olej. Vše rozmixujeme do hladkého krému. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Podáváme jako klasický hummus s pečivem a/nebo čerstvou zeleninou.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na http://green-almonds.weebly.com/green-almonds/batatovy-hummus-s-pecenym-cesnekem-paleo-whole30.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář