Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrnová pomazánka s hořčicí

Surovinycizrnova-pomazanka-s-horcicnou-moukou.jpg

300 g vařené cizrny (tj. asi 150 g sušené)
1 lžička sezamové pasty tahini
1 lžička olivového oleje
1 lžička oblíbené hořčice (nebo víc, záleží na chuti)
studená voda dle potřeby
sůl
petrželka

 

Postup

Cizrnu zalijeme trochou studené vody a rozmixujeme dohladka. Vodu přidáváme podle potřeby, aby vznikla hladká pomazánka. Vmícháme sezamovou pastu, olej a hořčici. Osolíme podle chuti. Servírujeme ozdobené petrželkou.

 

Poznámky

Pomazánka je variací na tradiční hummus, kterému hořčice propůjčí zcela netradiční chuť. Použijte libovolnou oblíbenou horčici a množství přizpůsobte její pikantnosti.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář