Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňová pomazánka

Surovinydynova-pomazanka.jpg

dýně hokkaidó
olej
sůl
pepř
česnek
chili
zelená petrželka nebo bazalka
může být kapka sojové omáčky

 

Postup

Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a zastříkneme olejem. Vložíme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme asi 20 minut do měkka. Upečenou dýni necháme zchladnout a pak ji rozmixujeme na jemné pyré. Vmícháme prolisovaný česnek, nasekané zelené bylinky a podle chuti sůl, pepř, chili a případně kapku sojové omáčky. Podáváme na čerstvém pečivu, obložené zeleninou.

 

Poznámky

Nenahrazujte dýni hokkaidó jiným druhem dýně, má totiž specifickou chuť a konzistenci.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář