Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hummus s květákem

Surovinyhummus-s-kvetakem.jpg

2 hrsti květákových růžiček
1 hrnek uvařené cizrny
1 lžíce tahini
1 lžíce oleje
½ lžičky mletého římského kmínu
citronová šťáva podle chuti
sůl
(malý stroužek česneku)

 

Postup

Květák omyjeme a uvaříme v páře nebo malém množství vody doměkka. Vodu z vaření slijeme a schováme stranou a květák necháme vychladnout. Poté ho rozmixujeme s cizrnou, tahini, olejem, citronovou šťávou, římským kmínem a solí na hladkou pastu. Podle potřeby naředíme schovaným vývarem. Hotový hummus podáváme jako pomazánku k pečivu, případně jako dip k čerstvé zelenině.

 

Poznámky

Květák má hodně neutrální chuť a v hummusu není téměř cítit. Příjemně ho odlehčí a zjemní a navíc takto nebude vadit ani odpůrcům zeleniny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

poděkování

(Petra Ká, 20. 11. 2015 18:29)

Milá jmenovkyně :-)
S velkou radostí jsem Vaše webové stránky o bezlepkové atd. kuchyni zařadila na seznam svých oblíbených, budu se u Vás ráda inspirovat. Snažím se už rok o veganskou dietu, poslední dva měsíce zkouším i bez lepku, a jak vtipně píšete, přes týden "hodím na kastrol tři ingredience a pochutnám si". Moje rodina jí vše, takže vařím dvojmo, a ráda bych je naučila jíst podle sebe, aspoň trošku. Ještě jednou díky a přeji hodně inspirativních kuchyňských nápadů!

Re: poděkování

(Petra, 23. 11. 2015 18:54)

Díky moc za chválu, budu se snažit, ať tady neustále nacházíte inspiraci. Jsem zastánce hesla "v jednoduchosti je krása", vaření mě sice baví, ale nemusím stát u plotny tři hodiny a míchat třicet ingrediencí. Často ty největší rychlovky chutnají nejlíp.
Petra