Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jemná drožďová pomazánka

Surovinydrozdova-pomazanka.jpg

1 cibule
olej
2 kostky droždí (po 42 g)
100 ml rostlinného mléka
lžička instantní polenty
sůl
pepř
oblíbené bylinky (dala jsem bazalku a oregano)

 

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Rozdrobíme na ni droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Zalijeme rostlinným mlékem, vymícháme do řídké kašičky, zasypeme polentou a krátce povaříme. Je-li pomazánka příliš hustá, zředíme ještě trochou mléka, je-li řídká, přidáme trochu polenty. Osolíme, opepříme a dochutíme oblíbenými bylinkami. Podáváme teplou nebo studenou, s pečivem a čerstvou zeleninou.

 

Poznámky

Obvykle se drožďová pomazánka zahušťuje vajíčky. Jako již v několika receptech, i zde jsem je úspěšně nahradila instatní polentou. Pomazánka je moc dobrá, jemná a plná vitaminů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář