Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jemná paštika z drůbežích jater

Surovinypastika.jpg

3 cibule
olej
1000 g drůbežích jater
200 ml rostlinné smetany (Provamel, Alpro)
200 g rostlinného tuku (Stella, Perla s vitaminy)
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžička tymiánu
sůl
pepř
1 panák koňaku (portského, griotky)
brusinky
mandle

 

Postup

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěná játra a za občasného zamíchání je ze všech stran orestujeme. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a tymián a dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Játra necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté je vyšleháme se změklým máslem do hladkého krému. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme koňak a na závěr brusinky (sušené předem namočíme do alkoholu) a plátky mandlí.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem od maris na Paštiku z drůbežích jater a poupravila ho tak, aby byl vhodný pro bezmléčnou dietu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář