Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celerová remuláda

celerova-remulada.jpg

Suroviny

1 střední celer (bulva)
1 lžička citronové šťávy
100 ml rostlinné smetany (např. Alpro, Provamel)
2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř
petrželka a mladé celerové lístky

 

Postup

Celerovou bulvu očistíme a nastrouháme na nudličky. Ihned po nastrouhání celer zakápneme šťávou, aby zůstal krásně bílý. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem a vmícháme do nastrouhaného celeru. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici a podáváme jako salát, s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem od uživatele Colombo65 a upravila podle své chuti. Je to vážně dobrota, navíc plná vitamínů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tvoje recepty

(Jana R., 14. 5. 2015 16:20)

Ahoj Peťko, moje kámoška byla u doktorky a zjistila, že nesmí lepek na klouby. tak jsem si dovolila jí poslat odkaz na tvé stránky. Určitě pro ní budou přínosem :-) Pa Jana Remková

Re: Tvoje recepty

(Petra, 19. 5. 2015 19:56)

Ahoj Jani,
moc díky za reklamu, snad kamarádka najde na mých stránkách inspiraci.
Petra