Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeleninové závitky

Surovinyzeleninove-zavitky.jpg

římský salát
okurka
paprika
masité rajče
mrkev
avokádo
hummus
citron nebo limetka
pepř

 

Postup

Listy římského salátu omyjeme, důkladně osušíme a odřízneme nejspodnější část, kde je středová žilka příliš tuhá. Spodní okraj potřeme dvěma lžičkami hummusu, na něj rozložíme na tenké nudličky nakrájenou okurku, papriku a mrkev a převrstvíme plátkem rajčete a avokáda. Nakonec vše opatrně zarolujeme, od naplněného okraje směrem k horní volné části listu. Závitek položíme okrajem dolů, aby se nerozmotal. Ostrým nožem ho překrojíme napůl, aby vynikla zeleninová náplň, a můžeme podávat.

 

Poznámky

Závitky se hodí jako předkrm nebo lehká zeleninová večeře. Pokud by se vám otevíraly, můžete okraje „přilepit“ pomocí hummusu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář