Jdi na obsah Jdi na menu
 


Banánové lívanečky

Surovinybananove-livanecky.jpg

75 g Doves Farm samokypřící směsi
1 velký zralý banán (asi 100 g čisté váhy)
75-90 ml rostlinného mléka
1 lžička cukru
olej na smažení

 

Postup

Zralý banán (musí mít hnědé tečky) rozmačkáme vidličkou na hladkou kašičku. Tu smícháme s moukou a cukrem a po částech přiléváme mléko a vymícháme lívancové těsto. Množství mléka závisí na velikosti a zralosti banánu. Těsto necháme 10 minut odpočinout. Poté rozehřejme kvalitní nepřilnavou pánev, vytřeme ji malým množstvím oleje a smažíme menší lívanečky. Podáváme je nejlépe teplé, s oblíbeným džemem, čerstvým ovocem nebo jen skořicovým cukrem.

 

Poznámky

Banán musí být opravdu zralý, aby se dal rozmačkat na kašičku a nezůstávaly v ní kousky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář