Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablkovo-cizrnový nákyp

jablkovo-cirznovy-nakyp.jpg

 

Suroviny

250 g cizrnové mouky
50 g bramborového škrobu
1 lžíce cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
½ lžičky skořice
450 ml vlažné vody
3 jablka

 

Postup

Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Postupně přidáváme vodu a vymícháme řidší těsto, asi jako na lívance. Vmícháme do něj nahrubo nastrouhaná jablka a necháme asi 15 minut odležet. Poté těsto rozetřeme do nákypové formy vyložené pečicím papírem (můžeme použít i hlubší malý plech) a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Doba pečení závisí na výšce nákypu. Hotový nákyp rozkrájíme, ozdobíme čerstvým ovocem a ihned podáváme.

 

Poznámky

Z hotového těsta můžete smažit i lívanečky. Výhodou nákypu je to, že se upeče vše najednou a navíc bez tuku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář