Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jáhlová kaše s tofu a třešňovým kompotem

Surovinyjahlova-kase-s-tofu-a-kompotem.jpg

1 hrnek jahel
1,5 hrnku vody
špetka soli
špetka skořice
1 sklenice třešňového kompotu i s nálevem
100 g tofu natural (bez příchuti)
cukr dle chuti

 

Postup

Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti. V 1,5- násobku vody se špetkou soli je vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Poté přilijeme šťávu z kompotu, přidáme špetku skořice a za stálého míchání rozvaříme na kaši (do vstřebání veškeré tekutiny). Na závěr vmícháme pokrájené třešně a nastrouhané tofu. Podle chuti můžeme dosladit.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář