Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jemná omeleta z kaštanové mouky pečená v troubě

Surovinyjemna-omeleta-z-kastanove-mouky.jpg

1 lžička psyllia
4 lžíce kaštanové mouky (Adveni Medical)
špetka prášku do pečiva
špetka skořice
rostlinné mléko podle potřeby

volitelně:
libovolný džem (použila jsem švestková povidla)
libovolný ovocný kompot (použila jsem švestkový)
kaštanové vločky (Adveni Medical)

 

Postup

Psyllium namočíme do trochy rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po lžících mléko, až než vznikne hustší lívancové těsto. To necháme 15 minut odstát. Pokud příliš zhoustne, podle potřeby ho naředíme ještě trochou mléka.
Nepřilnavou pánev nebo hrnec (vhodné do trouby) potřeme olejem a rozetřeme na ni připravené těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, až než omeleta zezlátne (cca 10-15 minut v závislosti na výšce těsta). Hotovou omeletu vyklopíme na talíř, potřeme džemem a přeložíme. Ozdobíme dle libosti a ihned podáváme.

 

Poznámky

Těsto by mělo být spíše tužší, když je hodně řídké, omeleta se lepí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář