Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krupicová kaše z polohrubé čirokové mouky

Surovinykrupicova-kase-z-polohrube-cirokove-mouky.jpg

400 ml rostlinného mléka
50 g polohrubé čirokové mouky (Adveni Medical)
cukr dle chuti
špetka soli

 

Postup

Čirokovou mouku namočíme do 150 ml mléka a necháme 10 minut odstát. Zbylé mléko ohřejeme, osolíme a vmícháme do něho namočenou čirokovou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a prováříme alespoň 5 minut. Na závěr osladíme dle chuti a můžeme podávat.

 

Poznámky

Postup je možné alternovat tak, jak jste zvyklí vařit dětskou krupičku. Někdo ji předem nenamáčí a sype rovnou do horkého mléka (pak má ale tendenci tvořit hrudky), někdo kaši vůbec nesolí, někdo sladí hned na začátku (prý se ale pak snáz připaluje). Nicméně výsledkem by měla být zdravá bezlepková krupicová kaše.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář