Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krupicová kaše z rýžové krupičky

krupicova-kase-z-ryzove-krupicky.jpg

 

Suroviny

½ litru rostlinného mléka
3 lžíce rýžové krupičky
3 lžíce cukru
rostlinný tuk
na ozdobu kakao, skořicový cukr, čerstvé ovoce

 

Postup

Ve 150 ml rostlinného mléka rozmícháme rýžovou krupičku a necháme chvilku odstát. Zbytek mléka nalijeme do rendlíku se silnějším dnem nebo do mlékovaru a přivedeme k varu. Osladíme dle vlastní chuti a vmícháme namočenou krupičku. Za stálého míchání znovu přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka. Do hotové kaše můžeme vmíchat lžíci rostlinného tuku pro zjemnění, ale není to nutné. Před podáváním ji ozdobíme tak, jak máme rádi – kakaem, strouhanou čokoládou, skořicovým cukrem, ovocem…

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bezlepková krupicová kaše

(Markéta, 21. 8. 2014 13:17)

Děkuji za Váš recept jen co koupím rýžovou krupičku udělám dcerce kaši s pozdravem Markéta