Jdi na obsah Jdi na menu
 


Palačinky z teffové mouky

Surovinyteffove-palacinky.jpg

100 g tmavé teffové mouky
2 lžíce cukru
špetka soli
230-250 ml vody

 

Postup

Ze všech surovin umícháme řídké palačinkové těsto. Necháme ho alespoň 20 minut odpočinout. Pánvičku lehce vytřeme olejem, rozehřejeme a po celé ploše rozetřeme tenkou vrstvu těsta (krouživým pohybem pánvičky by se mělo samo rozlít do stran). Usmažíme z obou stran. Podáváme např. s džemem, švestkovými povidly, nutelou nebo jen posypané moučkovým cukrem a pokapané citronovou šťávou, což je výborná kombinace, na kterou mě naučily děti v Anglii.

 

Poznámky

Palačinky jsou trochu lámavé, nedařilo se mi je rolovat a skládat šly jen čerstvě usmažené, ale chuťově jsou moc dobré a nutričně opravdu výživné.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář