Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohankovo-cizrnové palačinky

pohankovo-cizrnove-palacinky.jpg

Suroviny

35 g pohankové mouky
35 g cizrnové mouky
asi 100 ml rostlinného mléka
1 lžička oleje nebo kokosového tuku
(1 lžička cukru)
olej na smažení

 

Postup

Z obou mouk, mléka, tuku a cukru zaděláme řidší palačinkové těsto a necháme ho 20 minut odstát. Pokud těsto zhoustne, naředíme ho trochou mléka. Nepřilnavou pánvičku jen lehce vymažeme olejem a smažíme na ní tenké palačinky. Z této dávky jsou tři menší kusy.

 

Poznámky

Pokud vynecháme v receptu cukr, můžeme palačinky plnit libovolnou slanou náplní.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář