Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýžová kaše s pudinkem

ryzova-kase-s-pudinkem.jpg

 

Suroviny

1 hrnek rýže
2.5 hrnku vody
1 hrnek rostlinného mléka (nebo vody a 3 polévkové lžíce instantního nápoje Zajíc)
cukr dle chuti
1 sáček bezlepkového pudinkového prášku (libovolná příchuť)
špetka soli

 

Postup

Rýži jen lehce propláchneme, aby se nevymyl z povrchu zrnek všechen škrob. Vsypeme ji do 2.5 hrnku vroucí vody se špetkou soli. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na nejmenším plameni necháme 20 minut vařit. Během této doby se téměř všechna voda vstřebá. V jednom hrnku rostlinného mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr a vše vlijeme k uvařené rýži. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, zředíme ještě trochou rostlinného mléka. Podáváme buď teplé jako hlavní jídlo, nebo vychlazené jako dezert.

 

Poznámky

Díky pudinku získá rýžová kaše krémovou konzistenci, mnohem víc se podobá kupované mléčné rýži. Navíc je opravdu jednoduché obměňovat příchutě zvoleným druhem pudinku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Trvanlivost

(Barbora, 15. 5. 2016 10:32)

Máte někdo zkušenosti, jakou má kaše trvanlivost s přidáním instantního nápoje místo mléka?

Re: Trvanlivost

(Petra, 16. 5. 2016 21:25)

Řekla bych, že u kaší z rostlinného mléka a instantního prášku nebude rozdíl v trvanlivosti. Kaši bych uchovávala v ledničce v uzavřené nádobě maximálně tři dny. Nejlepší je ale čerstvá.

dobrý tip

(Martina, 5. 8. 2014 21:18)

Díky za nápad s pudinkem - výsledek je vážně moc dobrý! Kaše krásně zhoustla.